Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Motion och aktivering

Leksaker till din jätte

2010-01-23 11:56 #0 av: Baralisah

Denna artikel kommer att handla om leksaker till din jättekanin. Och varför just din jättekanin behöver dem.

Leksaker är viktiga för din kanin. Det ger din kanin den sysselsättning som den behöver som du inte kan ge när du tex. inte är hemma. Kaniner som inte har någon sysselsättning blir väldigt lätt uttråkad, därför ger den sig på onödiga saker, som tex. Sladdar, möbler osv.
En utomhuskanin brukar man oftast se när den är uttråkad, när den bara sitter och biter på gallret i hagen. Eller river runt med matskålar samt annan föremål inne i buren.

4[1].JPG
Denna är väldigt smart till kaniner som gillar att lyfta och flytta saker.
FOTO -(Tarja, Halloon)

Man köper sina kaninleksaker på djuraffärer. Finns i olika modeller och storlekar.
Leksakerna duger gott och väl till en jätte, men eftersom att leksakerna är så himla små jämfört med en jättekanin så kanske man måste tänka på att byta ut leksaken lite då och då för dessa kaniner är mycket större än småraser och kan lätt ta sönder leksakerna.

7[1].JPG
Denna är en runt träleksak med en bjällra i mitten. Väldigt smart om man har en kanin som tycker om att lyfta och rulla samt gillar ljudet.
FOTO - (Tarja, Halloon)

Vissa kaniner tycker om alla leksaker, andra inte. Därför är det bra att köpa hem några på en gång och kolla vilken som kaninen gillar bäst. Vissa kaniner leker bara med en leksak en liten stund och sen är den inte rolig längre, medan vissa leker med den i evigheter.

2[1].JPG
En rosa aktiveringsboll i plast. Denna kan man lägga i pellets så får man en väldigt uppmärksam kanin.
FOTO - (Tarja, Halloon)

Ibland räcker det inte med att släppa ut din jättekanin i hagen, då den bara får motion, därför kan det vara lite roligt med nytt i hagen. Lägga ut en leksak i hagen så kaninen får leka där med.

5[1].JPG
En annan träleksak med bjällra. Också bra för kaniner som tycker om att lyfta och rulla och höra det intressanta ljudet.
FOTO - (Tarja, Halloon)

Har man inte råd eller av något tillfälle inte kan köpa en leksak till sin jättekanin så är det bara att göra din egen leksak till din kanin. Lätt som en plätt. Vissa kaniner tycker om det, vissa inte.
Man kan bara ta en toarulle och ge till kaninen, vissa kaniner uppskattar det väldigt mycket.

PC190051[1].JPG
Här är franska väduren Elsa som uppskattar hennes toarulle otroligt mycket.
Lätt och enkelt att bara ge som en leksak.
FOTO - (Anna, Demnja)

Om man vill intressera sin kanin lite till så kan man vika toarullen på ena sidan, lägga i pellets och vik på andra ändan. Då får kaninen lära sig att försöka hitta pelletsen/godiset.

20100123634.jpg
En toarulle som är vikt, man får själv välja vad man vill lägga i, det bästa är att ta kaninens favorit-godis.
FOTO - (Lisa, Baralisah)

Anmäl
2010-01-26 22:33 #10 av: [BonnieL]

Tummen upp Lisa!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.