2009-04-17 15:13 #0 av: TereseE

Under mer än ett år har vi arbetat med en ny version av iFokus. Nu är den nästan färdig. Här kan du läsa om en del av nyheterna

Nya iFokus innebär en hel del förändringar. Vi har byggt om det från grunden. Bland annat för att tillgodose era önskemål, för att kunna ta emot mycket fler besökare och för att göra det mer tillgängligt för människor med funktionshinder. Nedan följer en beskrivning av en del av allt nytt.

 

 iFokus Plus - Lite mer lyx

 

iFokus Plus

Med iFokus 3 inför vi Plus, ett paket med extratjänster och finesser. Bland annat ingår detta:

  • Obegränsad inkorg
  • Möjlighet att bifoga filer i privata meddelanden
  • Möjlighet att visa bilder direkt i inlägg
  • Möjlighet att skapa obegränsat antal fotoalbum
  • Större lagringsplats för fotoalbum
  • Stor avatar

Vi kommer att lägga till fler funktioner så småningom. iFokus Plus kan du prenumerera på. Läs mer om vad det kostar och hur du gör här: http://ifokus.se/About/IfokusPlus.aspx

 

Fotoalbum

 

Vid sidan av intressesajterna har vi byggt upp en helt ny portal för bilder: http://album.ifokus.se/.

Alla medlemmar kan lägga upp sina bilder i album och dela dem med sina vänner. Utöver detta kan du titta på bilder som har lagts in i inlägg och bloggar. Allt samlat på ett ställe. Utan kostnad. 

 

Bloggar

 

iFokus dagböcker har ersatts av en bloggportal: http://bloggar.ifokus.se/.

Nu kan du skriva din blogg med vårt kraftfulla bloggverktyg som mäter sig med de bästa bloggtjänsterna på nätet. Det kostar inget. 

 

Sajtportal

 

Intressesajter har vi haft hela tiden, men nu har vi gjort en egen portal för dem: http://sajter.ifokus.se/. Där kan du hålla koll på vad som händer på sajterna.

 

Mer nytt

 

Rättigheter

I nya iFokus har du möjlighet att bestämma vilka som får och inte får läsa på den personliga sajten, bloggen och fotoalbumet. Du kan också bestämma att användare inte ska få kommentera dina bilder, blogganteckningar och gästbok. 

Tillgänglighet för funktionshindrade

I och med att vi går ifrån ramarna och använder hela sidor blir det mycket lättare för människor med funktionshinder, exempelvis synskadade som läser med skärmläsare, att tillgodogöra sig alla information. 

Läs mer om tillgänglighet: http://support.ifokus.se/About/Accessability.aspx.

Blogga med Windows Live Writer

Windows Live Writer (WLW) är ett kostnadsfritt bloggverktyg från Microsoft. Du kan använda det för att blogga på iFokus. Med WLW får du bland annat rättstavningskontroll, möjlighet att säkerhetsspara dina inlägg och möjlighet att pinga tjänster som Nyligen och Bloggportalen. 

Blogga med Word 2007

Om du har Word 2007 kan du använda det för att skriva i din blogg. Det ger ungefär samma fördelar som att arbeta med Windows Live Writer. 

Infoga filmer direkt i inlägg

Javisst, nu kan du visa videor från till exempel Youtube direkt i inläggen, något många medlemmar har frågat efter. 

Nåla fast inlägg

Värdar och medarbetare kan "nåla fast" viktiga inlägg överst i inläggslistorna. Det kan exempelvis vara information om aktuella evenemang, skrivregler eller något annat. 

Förhandsgranskning av bilder

När du bifogar bilder i inlägg visas en tumnagelstor kopia av bilden direkt i inlägget. Du kan alltså se om en bild verkar intressant innan du har öppnat den.

Snabbkommandon

Det har vi visserligen haft en del av i gamla versionen, men nu finns det ännu fler snabbkommandon för att navigera på iFokus. Läs mer: http://v3.support.ifokus.se/About/Accessability.aspx.

Det finns mängder av andra nyheter att utforska. Hoppas att du tycker om iFokus 3.0!

Vänliga hälsningar

 

iFokus-gänget