2009-04-22 21:52 #0 av: TereseE

Under helgen 24 - 25 januari har vi uppdaterat iFokus till version 3.2. Med den kommer det några nya saker. Här är en kort sammanfattning av det viktigaste.

* Inga popup-fönster. Nu visas personliga meddelanden, Mina sajter, Mina inlägg med mera i huvudfönstret. För bilder finns det en personlig inställning där du kan välja hur du vill visa dem.

* Personlig kontrollpanel i övre högra hörnet. Där ska alla dina personliga inställningar, favoriter, vänner med mera, finnas.

* Lättare att ta bort sajter från listan Mina sajter. Kryssa ur kryssrutan så försvinner de. Vill du lägga till en sajt igen finns de längst ner i samma lista. Kryssa för den du vill lägga till.

* Listan Mina vänner har flyttat ner till en flik bredvid Mina sajter i personliga kontrollpanelen. Klicka på fliken för att växla mellan listorna. Inloggade vänner visas med en grön plupp.

* Vi har börjat räkna poäng för saker som skapar aktivitet. Dina poäng visas längst upp till höger. Olika poängnivåer har fått namn efter ädelstenar. Du startar på nivån som kallas glas. I inlägg och kommentarer visas varje medlems ädelstensnivå som en symbol för hur aktiv medlemmen är på iFokus.

* Förtydligande av knappar för att skriva inlägg och artiklar samt söka på sajterna. Tydligare medlemsregistrering för nya medlemmar.

* Tydligare markering av nya meddelanden.

* I början av sidan visas länkar för dem som har skärmläsare. Länkarna gör det enkelt att hoppa till inläggslistan, innehållet och högerspalten.

* Talekot för skärmläsare berättar om inlägg i inläggslistan är oläst eller inte.

 

När det gäller iFokus-poäng så ger olika slags aktiviteter olika poäng. De aktiviteter du får poäng för är bla. inlägg, kommentarer i inlägg och artiklar, nya bilder i fotoalbumet, nytt blogginlägg, inlägg i gästböcker mm. För info om vilka poäng som gäller för respektive sten, klicka på stenen uppe till höger bredvid dina poäng och avatar.

Efter en viss tids aktivitet kommer poängen att minska, och med hjälp av dessa poäng kan man avgöra hur aktiv en enskilld medlem är. Tycker du inte om dessa poäng så är det bara att strunta i dem.

 

Har du funderingar så är det bara att fråga, eller att själv söka svaren på support.ifokus