Annons:
Etikettintervjuer
Läst 8701 ggr
hjartelyckanskaniner
2013-11-01 10:36

Månadens jätte November

I månadens intervju kan vi läsa om Cathérines BJ Flapper.

Namn: Cathérine
Ålder: 42
Ort: Mariestad

Kaninens namn: Flapper
Kaninens kön: Hane
Kaninens ålder: 2 år
Kaninens ras: Belgisk jätte
Vad har kaninen för färg? Viltgrå

Vilken uppfödning kommer kaninen ifrån? En privat uppfödning för Belgisk jätte och gotlandskaniner.

Har du haft jättar eller andra kaniner tidigare? Som barn hade vi 2 kaniner, Californian White, tyvärr inte längre.

Varför bestämde du dig för att skaffa en jätte och varför valde du den ras du gjorde? Jag ville ha ett husdjur för min egen skull och för mina barn. Jag tycker att det är bra att barnen lär sig umgås med djur. P.g.a. min makes pälsdjursallergi bestämde vi oss för en utekanin. Eftersom jag mest tycker om medelstora till stora kaniner har det blivit en Belgisk jätte.

Kan du beskriva din jätte? Han är lugn, sällskaplig och tycker om att bli kliad i pannan och över öronen framförallt. Han hatar att bli lyft och så fort han tror att det ska hända något med honom, t.ex. när jag ska kolla en baktass, när han ser en sele, transportbur eller en flaska så flyr han, min hjälte. Han är inte så stor för att vara en BJ. Bara 6 kilo. Han blev kastrerad när han var 11 månader och bor numera ihop med en TJhona, som älskar honom. Sedan han kastrerades så har han börjat sova lite mer och han är lite mer fokuserad på mat och kan då bli lite upphetsat och börja jaga honan. När de fått mat så äter de tillsammans utan problem.

Hur bor din jätte? Nu bor kaninerna fortfarande i en innedel av ladugård (1,20x2,20m) med möjlighet att gå ut i en utehage (3,60x4,80m) via en öppning i väggen. På nätter blir de instängda (min rädsla för rävar). När det blir kallare ute kommer de att flytta till garage i en box (1,80x2,70). Där kan jag nå de lättare, när det blir mycket snö.

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Annons:
Upp till toppen
Annons: