Dagens

Din kanindag

2010-02-14 13:09 #0 av: [BonnieL]

Skriv vad du gör varje dag hos dina kaniner på ett ungefär Glad

Morgon:
Eftermiddag:
Kväll:

Anmäl
2010-02-14 13:20 #1 av: Tarja

Morgon: På morgonen ger jag kaninerna nytt hö och byter vatten.
Eftermiddag: Ger mer hö, gosar, tar ut kaninerna så de får springa i huset, städar burar, borstar, klipper klor osv.
Kväll: Byter vatten, ger hö, grönsaker, gosar

Ja så på ett ungefär :)

Anmäl
2010-02-14 13:30 #2 av: DEMNJA

Morgon: Beror på om jag börjar jobba tidigt eller lite senare. Hö har de fortfarande kvar, men har jag sovmorgon brukar jag passa på att fylla på ändå, ibland byta vattnet, annars tittar jag bara till dem och tänder lamporna. Jobbar jag eftermiddag brukar jag låta några få skutta i hagen så att inte alla har det kvar på kvällen.

Eftermiddag: Tittar till dem när jag kommer hem från jobbet. Släpper ut någon i hagen. Ibland får de grönsaker den här tiden.

Kväll: Utfodring. Fyller på hö, ger pellets och byter vattnet. Ibland får de grönsakerna nu i stället för vid vår middag.

 

Anmäl
2010-03-25 22:02 #3 av: Baralisah

Morgon: Beror på om jag jobbar tidigt, då går jag upp lite extra tidigt för att se till att dem får nytt vatten och fyller på höt om det behövs. Ibland lyxar jag till det med morot, annars brukar det serveras på kvällarna.

EFtermiddag: Jag ger pellets, rastar dem och ser ytterligare till att allt är som det skai buren. Kollar igenom djuren så dem inte visar någon tendens på sjukhet.

Kväll: Vattnet byts och ger en frukt om dom redan inte fått något under dagen.

Anmäl
2010-03-26 15:14 #4 av: TheMe

Frukost på morgonen, brukar bli dagens portion av pellets samt 3-4 olika grönsaker eller örter. Idag fick de persilja, ruccolla och morot.

Sedan dammsuger jag deras hagar (de bor inne och fäller tokmycket nu). Fyller på hö om det behövs, diskar skålar och ger nytt vatten.

Sticker till dem lite mer grönsaker under dagen beroende på vad vi äter själva. Gosar, fixar päls och klor om det behövs mm. Eventuellt någon selpromenad, men blir dåligt med det nu när jag går med stor bebismage och har foglossning. Mer skuttande inne än ute just nu.

På kvällen diskar jag skålar och fyller på nytt vatten igen. Byter eventuellt i toalådorna om det behövs och lägger i ny toa-lätt. Min kära man hämtar nya stora grenar att gnaga på några gånger i veckan. Han brukar göra det när han tar sista kissrundan med sin hund. (Av någon anledning vill han inte släpa med sig grenar hem på dagtid...)

Eftersom jag är hemma på heltid just nu så har jag ingen bergsfast uppdelning efter morgon/middag/kväll så där mer än utfodringen.

Anmäl
2010-03-26 19:36 #5 av: [BonnieL]

Morgon: Ger nytt vatten, hö och pellets.
Eftermiddag: När jag kommer hem tar jag ut alla i hagarna, olika lång tid beronde på hur mycket läxor jag har. Sen byter jag toalådorna, ger nytt vatten, ev. mer hö, gosar och borstar.
Kväll: Ev. mer hö och vatten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.