Flera kaniner tillsammans

Hur ska de komma överens?

2013-03-06 15:29 #0 av: Lilpil

Jag har en snart 1 årig kastrerad Belgisk Jätte, hane. Jag skaffade en kompis till honom, en 1 årig Fransk Vädur, hona. Jag behöver tips hur jag ska göra för att de ska bli kompisar, som var meningen. Första gången de träffades så försökte han på en gång "sätta på" henne, hon lyfte på svansen och verkade villig men blev tillslut sur på honom och vi fick dela på dom. Sedan när de har träffats så har hanen varit elak mot henne, försökt bita henne osv och vi får alltid dela på dom innan det går illa till, vad ska jag göra? Nu bor de åtskilda, hanen bor, som han har gjort hela vintern, på vår inglasade altan, och honan bor ute i hans gamla bur. Det verkar nästan som han inte gillar att någon har snott hans gamla hus m.m. Vi behöver lite tips... Funderar

Anmäl
2013-03-06 16:20 #1 av: MEWET

Testa att göra en riktigt stor (upp mot 20 kvm helst ännu större) rasthage med massor av hus, tunnlar, gömställen, grenar att gnaga på, gräs att beta mm. Då har de mycket att sysselsätta sig med och kan även komma ifrån varandra om de vill.

Vet inte hur stor din bur är men det kanske är så att de känner att de har för lite plats och går och träter på varandra. Och sen så slutar det med att de ryker ihop.

Anmäl
2013-03-06 17:08 #2 av: [Mi-rand-a]

De brukar vara problemet, har en kastrerad hermelin hane och en okastrerad hona, hon bossar över honom tills han börjar para sig med henne, hon lyfter på svansen men eftersom han är kastrerad så händer de ju ingenting och hon blir irriterad och börjar bita honom. På somrarna går dom ihop men ej på vintern konstigt nog.

Har ni låtit dom träffas på okänd mark? om inte så testa de. Du kan även testa ge mer uppmärksamhet åt honom, dvs. klappa honom när dom är i samma rum mm. funkade med mina kaniner när dom inte gick ihop då honan också blev svartsjuk eller liknande när jag klappade på hanen men efter att hon fick den mesta uppmärksamheten levde dom ihop ca 1 år av och an men nu mera går de bara ihop på somrarna som jag skrev tidigare.

Alla kaniner går inte ihop så de är inte säkert att dom ens kommer göra de då kaniner inte är flockdjur och vissa föredrar helt enkelt att vara ensamma. 

Anmäl
2013-03-06 21:00 #3 av: *Rapuntzel*

Jag vet inte vad som är rätt och fel att föra två kaniner tillsammans men har läst att många som vill få kaniner att ty sig till varandra utsätter dem för en "stressad" miljö t ex en biltur tillsammans. Så dem får ha varandra som stöd.

Anmäl
2013-03-07 12:49 #4 av: Zakarias

Är han kasterad? :)

Låt dem få springa i ett rum där dem inte har varit, då kanske dem kan börja komma överenns :)

/Zakarias,  medarbetare på Teddykaniner ifokus och Hermelinkanin ifokus

 

Anmäl
2013-03-09 10:36 #5 av: Fridaaaa

#3 jag tycker inte att det är rätt metod att föra samman 2 kaniner. :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-03-13 17:12 #6 av: Lundens-kaningård

Eftersom de nu visade sig att den 1 åriga honan va dräktig i fick ungar så kanske de är svaret på hennes väldiga irritation! Testa o sätt ihop dom efter kullen. :-)
Allt bra med Boss då? :-) Hälsa från hans gamla mamma.. ;-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.