Hälsa och sjukdomar

HJÄLP, konstig beläggning på huden runt analen!

2014-01-04 19:31 #0 av: MonaLia

Hej, vi har en kanin som vi har tagit omhand för några månader sen från en vän som hade fått den av en vän som hade tröttnat på henne, och min vän kunde inte ha henne för hon hade ingen plats..

MEN iallafall när vi tog om hand henne var hon väldigt smal och hade sår på ryggen och vi upptäckte att hon hade som en sorts beläggning runt analen och urinöppningen, som vitbrun som satt på huden och vi försökte få bort det och när vi fick bort endel var det vitt var under och det började blöda lite och det gjorde väldigt ont på henne. Men vi rengjorde och sen så höll vi koll på det så att detläkte. det här var ca 3 månader sen

Men idag upptäckte vi att hon hade sån vit-brun beläggning igen! Den är stenhård och sitter fast jättehårt i huden och det gör väldigt ont när man drar i det. Vi fick knappt bort någonting trots att vi höll henne i en balja med ljummet vatten och försökte jättelänge...

Nu behöver vi hjälp vad det kan vara, kan det vara svamp ller något?? Ser inte ut som bajs för detär mest runt urinöppningen och mellan den och analen.

Snälla skriv om ni vet något!

Den här kaninen ären dvärgkanin men tänkte skriva här ifall någon vet nåt!

Anmäl
2014-01-04 19:32 #1 av: MonaLia

Hon pep lite precis när hon bajsade nu, måste göra riktigt ont! Lilla gumman :(

Anmäl
2014-01-04 19:53 #2 av: hannis :)

Har ni kontaktat veterinär?

Anmäl
2014-01-05 08:45 #3 av: dermot

Kan det varit stelnat sekret? Man bör tvätta/torka kaninerna där emellan åt om de inte sköter det själva, annars stelnar det och blir vasst och skär in i huden.

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 
Anmäl
2014-01-05 21:11 #4 av: MonaLia

#3 ja det kan det vara!

Har kontaktat veterinär och ska dit någon dag snart! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.