Jättar och andra djur

hur är de?

2014-09-29 22:17 #0 av: jossan...

Hur skulle ni beskriva de jättekaniner som ni har erfarenhet av?
Glad, snäll, skygg, lugn, sprallig, nyfiken, nervös? vad skulle ni gämföra dem med för annat djur? Vad har de för egenskaper / nackdelar som inte andra djur har? altså över huvud taget skulle det vara kul att höra eran åsikt!

Anmäl
2014-09-30 09:59 #1 av: [vanilla skye]


Belgisk jättarna: Fina och stora, oftast egna personligheter, men bestämda och tuffa. Påhittiga men inte aggresiva.

Tysk jättescheckarna: Väldigt personliga, vänliga och inte lika "tuffa" som de Belgiska jättarna, men påhittiga och nyfikna, men så ska de va.

Fransk Vädurerna: Lugna och frodliga, "klumpiga" och lätthanterliga, i jämförelse som en stor Dvärgvädur i temperament och utseende.

Föder upp jättekaniner och detta är mina erfarenheter från flera olika individer.

Anmäl
2014-09-30 17:47 #2 av: jossan...

låter trevligt

Anmäl
2014-10-18 20:41 #3 av: Rorvers

Bra beskrivning där uppe. Nu är jag bara van med TJS men han var som en hund. Följde efter mig hela tiden i huset, lekte med våra katter, hoppade upp i knäet, somnade då man klappade honom osv. Sen så är dom som sagt mer nyfikna och spralliga så han har ställt till med mycket också och behöver aktiveras mycket.
Han var hur mysig som helst men att bära han var en pest, omöjligt att hålla han om han inte vill. Så man måste vänja dom i tidig ålder.

Skulle kunna tänka mig en fransk vädur, men jag har fått lite fördomar mot dom att dom inte är lika mysiga och sociala eftersom vår granne har en som är väldigt sur och opersonlig. Någon får gärna säga emot det så jag ändrar mig ? 😄

Men att skaffa en jättekanin är det bästa jag gjort. Mer jobb och mer plats, men det är värt det!

Anmäl
2014-11-09 06:10 #4 av: Iaemi

Har haft en frasse som gick bort bara någon dag sedan. Världens bästa och mest underbaraste kanin. Var som en hund, pratade hela tiden, kom alltid när man ropade. Kunde busa omkring och springa ena sekunden men började man klappa var hon alltid med på goset. Vet inte hur många ångestattacker och timmar av gråt jag bara kunnat hållit om henne och hon bara lät mig. Tills jag slutade gråta och då blev det mer liv och hon började busa/leka med saker och fick mig att skratta. Rekommenderar verkligen en frasse till den som vill ha en riktigt vän.

Anmäl
2014-11-13 22:17 #5 av: jossan...

#4 låter underbart, ledsen att hon gick bort:(

Anmäl
2014-11-19 16:57 #6 av: wonderland

Frassarna är kolugna, oftast och väldigt mysiga :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.